O všetkom, čo súvisí s dobrým vínom

Našou prioritou je ponúkať a dodávať vám vína z rodinných vinárstiev so dlhými tradíciami. Zároveň vás chceme informovať nielen o našej ponuke, ale prinášať vám aj zaujímavé i podnetné články o jednotlivých regiónoch. Dôraz pritom kladieme na svetoznámy nemecký vinohradnícky región Mosela, o ktorom sme napísali do popredných slovenských časopisov ako InBar, Život či BREAK. Aby aj širší okruh čitateľov mal k dispozícii autentické informácie priamo z Mosely. Veľmi dôležitou je pre nás spätná väzba od našich zákazníkov, preto radi publikujeme aj ich recenzie na vína z našej ponuky, v ktorých opisujú ako im chutili a aký zážitok pri ich degustovaní mali.

Veríme, že čítanie nášho blogu bude pre vás obohacujúce a veľmi radi prijmeme vaše tipy a námety. info@vyberanevina.sk

 

podpis

Váš Michal Behún, majiteľ

Naša filozofia a garancia 21
18
03/25

Naša filozofia a garancia

Všetky vína, ktoré nájdete u nás v ponuke musia spĺňať nielen vysokú kvalitu zo senzorického hľadiska ale naše podmienky zaradenia do výberu sú tiež veľmi prísne:

Čítajte viac

Príhovor - Michal Behún 15
19
03/25

Príhovor - Michal Behún

pripravil som pre Vás všetkých, ktorí majú radi dobré, doslova vyberané vína, ponuku zameranú na jednu odrodu, ktorá je podľa uznávaných odborníkov, odborných charakteristík, atlasov a ampelografií tou najlepšiou odrodou pre biele vína na svete. Nazývame ju Riesling alebo Rizling rýnsky. Táto odroda patrí medzi najstaršie odrody, prvé zmienky o nej pochádzajú z roku 1552 z povodia rieky Rýn, do ktorej sa vlieva rieka Mosela pri meste Koblenz. Samotné hrozno tvoria malé bobule s hrubšou šupkou, v ktorej sa koncentrujú arómy a extrakt ostáva vo vnútri. Keďže šupka je hrubšia, hrozno viac odoláva botrytíde.

Čítajte viac

Moselský jablkový koláč 8
18
03/25

Moselský jablkový koláč

Obľúbený Moselský jablkový koláč nikdy nesklame, osvedčil sa na vínnych degustáciách aj rodinných oslavách. Najlepšie sa vychutná s pohárom sladšieho vína, teda feinherb alebo sladkého rieslingu. Platí však pravidlo, že koláč by nemal by sladší ako víno, ktoré pijete.

Čítajte viac

Víno spod neba 8
18
03/25

Víno spod neba

„Každé víno má svoj základ v ‚terroir‘ – v podmienkach, v ktorých vzniká. V Mosele je to mineralizovaná pôda, blízkosť rieky, počasie, mikroklíma, ale najmä ľudia. Tamojší vinári dorábajú vína v nepredstaviteľne ťažkom teréne. Hoci s nimi excelujú na svetových súťažiach a víno si od nich objednávajú celebrity i nadnárodné holdingy, nikdy som tam nevidel žiadneho vinára oblečeného inak ako v montérkach,“ usmieva sa Michal. „Tí ľudia poznajú ťažkú prácu a k vínu pristupujú s veľkou pokorou. Používajú jednoduché fľaše i etikety, len zriedka na nich označujú medaily či ocenenia, hoci mnohé ich vína dosahujú v medzinárodných hodnoteniach špičkové bodové skóre,“ tvrdí.

Čítajte viac

Mosela a nemecké rodinné vinárstva 16
14
08/24

Mosela a nemecké rodinné vinárstva

Terroir v tradičnom ponímaní rovná sa pôdne zloženie, mikroklíma, počasie a expozície vinohradov. V nemec-kom ponímaní si do tejto rovnice musíte dosadiť aj ďalšiu významnú premennú – osobnosť vinára. Presnejšie vinárov, ich vzdelanie, rodinné skúsenosti a tradície.

Čítajte viac

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Nákupný košík