Víno spod neba
Pridané 18.3.2025 15:54:02 Počet zobrazení 6
„Každé víno má svoj základ v ‚terroir‘ – v podmienkach, v ktorých vzniká. V Mosele je to mineralizovaná pôda, blízkosť rieky, počasie, mikroklíma, ale najmä ľudia. Tamojší vinári dorábajú vína v nepredstaviteľne ťažkom teréne. Hoci s nimi excelujú na svetových súťažiach a víno si od nich objednávajú celebrity i nadnárodné holdingy, nikdy som tam nevidel žiadneho vinára oblečeného inak ako v montérkach,“ usmieva sa Michal. „Tí ľudia poznajú ťažkú prácu a k vínu pristupujú s veľkou pokorou. Používajú jednoduché fľaše i etikety, len zriedka na nich označujú medaily či ocenenia, hoci mnohé ich vína dosahujú v medzinárodných hodnoteniach špičkové bodové skóre,“ tvrdí.
