Studená macerácia a následná fermentácia v kadiach z francúzskeho duba za použitia autochtónnych kvasiniek počas cca 20 dní. Víno sa školí 16-18 mesiacov v nových francúzskych barikoch s rôznym stupňom opálenia bez stáčania. Plnenie a vypúšťanie kvasných kadí a barikov bez použitia čerpadiel, len za pomoci gravitácie. Až do fľašovania zostáva víno na kvasniciach za občasného premiešania (bâtonnage). Záverečné cuvée sa fľašuje po krátkej homogenizácii nečírené a nefiltrované.
Víno je hlbokej tmavo čerešňovej farby, so živými, fialovými odleskmi. Výrazné odrodové arómy červeného ovocia (maliny) a marmelády, tóny praženia a aromatických bylín (mäta, borievka). V ústach je svieže, s výraznou, dobre integrovanou kyselinou a výrazným odrodovým charakterom, ohybnými, čokoládovými tanínmi a dlhým, komplexným, plným a jemným koncom - s finesou a ovocnou intenzitou.
Podávať pri teplote 16-18°C k rozličným úpravám červených mias a diviny - pečeným, grilovaným, rošteným, či duseným.
750 ml - originálna fľaša je replikou pôvodnej, ručne fúkanej fľaše z XVIII. storočia, ktorá je súčasťou zbierok Múzea kultúry vína Dinastía Vivanco
Doplnkové informácie
Kategória: | Grand Cru |
Farba a senzorika vína: | červené, suché |
Klasifikácia vína: | Akostné víno |
Krajina: | Španielsko |
Krátky popis: | špičková selekcia, zo starých víníc |
Obsah alkoholu: | VIAC ako 12,5% |
Veľkosť a typ fľaše: | Klasická 0,75 l. |
Vinárstvo: | Vivanco |
Vinohradnícka oblasť: | RIOJA |
Potrebujete poradiť?
Kontaktujte nás:
-
+421 915 758 863 -
info@vyberanevina.sk

55 €
Nový komentár