Separované spracovanie, vinifikácia a školenie v barikoch podľa odrôd až do vytvorenia záverečného cuvée pred nafľašovaním.
Studená macerácia a následná fermentácia v kadiach z francúzskeho duba za použitia autochtónnych kvasiniek počas cca 20 - 24 dní (podľa odrôd). Víno sa školí 20 mesiacov v nových francúzskych barikoch s rôznym stupňom opálenia bez stáčania. Plnenie a vypúšťanie kvasných kadí a barikov bez použitia čerpadiel, len za pomoci gravitácie. Až do fľašovania zostáva víno na kvasniciach za občasného premiešania (bâtonnage). Záverečné cuvée sa fľašuje po krátkej homogenizácii nečírené a nefiltrované.
Víno je intenzívnej višňovej farby, husté a nepriehľadné, v nose výrazne ovocné s vôňou zrelého čierneho a červeného ovocia, kvetinovými a minerálnymi tónmi, podfarbenými korenistým sladkým drievkom, medom a tuhou a dobre integrovaným ušľachtilým dubom. V ústach je hodvábne, svieže, šťavnaté, intenzívne a veľmi expresívne, so zrelými tanínmi a dlhou dochuťou v ktorej sa objavia arómy zachytené v nose. Komplexné a elegantné.
Podávať pri teplote 16-18°C k rozličným úpravám červených a tmavých mias, diviny, gulášov a pečeni.
750 ml - originálna fľaša je replikou pôvodnej, ručne fúkanej fľaše z XVIII. storočia, ktorá je súčasťou zbierok Múzea kultúry vína Dinastía Vivanco |
Doplnkové informácie
Kategória: | Grand Cru |
Farba a senzorika vína: | červené, suché |
Klasifikácia vína: | Akostné víno |
Krajina: | Španielsko |
Krátky popis: | špičková selekcia, kupáž vín |
Obsah alkoholu: | VIAC ako 12,5% |
Ročník: | Na otázku |
Veľkosť a typ fľaše: | Klasická 0,75 l. |
Vinárstvo: | Vivanco |
Vinohradnícka oblasť: | RIOJA |
Potrebujete poradiť?
Kontaktujte nás:
-
+421 915 758 863 -
info@vyberanevina.sk
Hodnotenia:
- 93+ bodov - Robert Parker
- 92+ bodov vyberanevina.sk

55 €
Nový komentár