Grilovaný losos s mandľovou krustou

Pridané 18.3.2025 17:25:46 Počet zobrazení 6

K tomuto potešeniu na tanieri výborne pasuje napríklad Riesling od Matthiasa Knebela ktorého svieže a harmonické kyselinky perfektne ladia s touto kvalitnou rybou alebo možno vyskúšať aj svieži off dry špičkový Riesling Fass 6 zo Saar od Petra Lauera. Losos sa vám bude rozpúšťat na jazyku a určite si doprajete ďaľší dúšok.

Grilovaný losos s mandľovou krustou

Čas prípravy: 15 minút.

Suroviny (pre dve osoby):

  • porcia čerstvého chladeného lososa s kožou (cca 300 g.)
  • nasekane olúpané mandle
  • soľ
  • maslo (50g)
  • citrón na pokvapkanie

Postup:
Lososa umyjeme pod tečúcou vodou, položíme na plech kožou nadol, ideálne na papier na pečenie,
decentne osolíme, zasypeme dvoma hrsťami nasekaným mandlí, položíme maslo a dáme piecť
do rúry (teplovzdušná s el. ohrevom) na 180 stupňov asi 15 minút.

Po dopečení necháme odpočinúť 5 minút. Zakvapneme citrónom.

Ako prílohu podávame bielu francúzsku bagetu a miešaný listový šalát.

 

Diskusia

(0 komentárov)

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Nákupný košík